Du er her:

Klokkerne

Måløv Kirke ringer med to klokker.

I klokkerummet opbevares den gamle Felix Ficks klokke.
Støbt af Felix Fucks i 1631. Tekst mel/em akantusbladrække og bort af krydsende rundbuer:"SOLl DEO GLORIA ANNO 1631 AUS DEM FEUER FLOS IC FELIX FUCHS GOS MICH". Gud alene til ære, år 1631 af ilden flød jeg, Felix Fuchs støbte mig.

1. Klokke Omstøbt 1886. "Med gammel Indskrift i Støbning ny, jeg ringer Guds Fred over Land og By".
På siden står årstallet 1886 over Christian 9.'s kronede navnetræk, samt gastaget fra den gamle klokke:" Jehova dirige cor (afbildet som et hjerte) meum"­("Herre, styr mit hjerte". samme inskription som på Rundetårn), Guds navn med hebraiske bogstaver.
Den gamle klokke, der var støbt i 1633 af Felix Fuchs havde iflg. tekst over en blomsterkrans "Aus den Feuer bin ich geflosen, Felix Fuchs hat mich gegosen 1633", samt Christian 4.'s navnetræk omgivet af en blomsterkrans.
Klokkestøberen fik 322 1/2 sletdaler for at støbe klokken, dels af eget metal, dels af en gammel klokke.

2. Klokken fra 1631 fik omkring 1994 en revne, der ikke kunne repareres og blev derfor udskiftet af en ny.
Inskriptionerne på klokken er følgende:
Øverst oppe står der:
"Støbt til Måløv Kirke 1996 af Pierre Paccard"
På klokkens forside står der:
"Herren bevare din udgang og din indgang
Fra nu og til evig tid"På klokkens bagside:
"Afløser for Felix Fuchs-klokken fra 1631.
-og Dronningens monogram
PS: Pierre Paccard er/var indehaver at et klokkestøberi Annecy i Frankrig