Du er her:

Om Kirken

Kirken:

Måløv kirke ligger på en bakketop, tidligere i landsbyens nordlige udkant, nu næsten omgivet af den moderne by. Kirken består af et romansk kor og skib, opført i 1100-tallets begyndelse, hvortil der omkring år 1500 er føjet et sengotisk våbenhus og tårn.

Den romanske kirke, der hører til blandt egnens mindste, er opført af kløvede kampesten. I bygningens hjør­ner samt ved dør- og vinduesindfat­ninger er der anvendt kvadre af fakse­kalk, frådsten og kridt - alle stenarter, der er lette at bearbejde.

Måløv bliver selvstændigt sogn:

Ballerup Kommune har siden indførelsen af det kommunale selvstyre i 1841 bestået af sognene Ballerup og Måløv, der efter Reformationen blev forenet i ét pastorat. Ballerup Sogn bestod desuden af Skovlunde, der i 1961 blev udskilt som et særligt sogn, samt af de mindre landsbyer Pederstrup og Ågerup. Måløv Sogn blev genoprettet som selvstændigt pastorat i 1966.

Teksterne om kirken, kalkmalerierne og inventaret er skrevet af:

Eva Louise Lillie i 1993 i forbindelse med udgivelsen af bogen Måløv Kirke.